• Výmenný pobyt
        • Výmenný pobyt

        • 27. 10. 2022
        • Mesiac október sa na našej škole niesol v duchu mnohých návštev, nadväzovania nových kontaktov a priateľskej zahraničnej spolupráce. Navštíviť našu školu v týždni od 17. do 21. októbra 2022 bol celkom iný zážitok ako po iné dni. Aj v tomto školskom roku sa otvorili brány SOŠ agrotechnickej v Topoľčanoch záujemcom o štúdium, formou Dňa otvorených dverí. Akcia bola spojená aj s návštevou dvanástich študentov, zo Střední školy zemědělské v Přerove, študujúcich v odbore Mechanizácia a služby. Skupina dvanástich žiakov, s doprovodom svojich dvoch pedagógov, absolvovala výmenný študijný pobyt na našej škole.

          Cieľom tejto spolupráce bolo predstavenie duálneho vzdelávania, študijných a učebných odborov, ako aj profilu absolventa SOŠ agrotechnickej v Topoľčanoch. Ako prvé navštívili hosťujúci žiaci učebne odborných predmetov, ktoré sú zriadené pre praktickú prípravu našich žiakov. Ich ďalšou zastávkou sa stal Ranč pod Babicou v obci Bojná. Na Ranči absolvovali prehliadku zverinca, v ktorom videli viac ako štyridsať druhov zvierat zo šiestich kontinentov Zeme. Obísť nemohli ani Poľnohospodárske družstvo „Radošinka“ vo Veľkých Ripňanoch, ktoré svojou veľkosťou a produkciou patrí k najväčším poľnohospodárskym podnikom v okrese Topoľčany. Ukázali sme im miesta, kde naši žiaci vykonávajú odbornú prax.

          V neposlednom rade sa stali aktívnymi účastníkmi Dňa otvorených dverí na našej škole. O tom, že naši žiaci dokážu zmysluplne využiť svoje schopnosti a znalosti svedčil školský vestibul, ktorý sa zmenil na výstavu jesenných aranžmánov. Pozornosť pútala hodina analytickej chémie, ako aj pokusy v chemickom laboratóriu. V strojárskej dielni, vybavenej modernými sústruhmi a frézami, mohli sledovať žiakov študujúcich v odbore – programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení. Školský dvor sa stal strediskom pre poľnohospodársku techniku a príslušenstva.

          Obe spolupracujúce školské inštitúcie si týmto vymenili svoje skúsenosti. Keďže táto skúsenosť zanechala pozitívny dojem na oboch stranách, chceme do budúcna v takejto forme spolupráce pokračovať.

      • Deň otvorených dverí
        • Deň otvorených dverí

        • 27. 10. 2022
        • 19.10.2022 boli dvere našej školy už tradične otvorené pre žiakov základných škôl a ich rodičov.Vo vestibule školy ich privítali naši žiaci a učitelia, aby ich previedli našimi dielňami, odbornými učebňami. Študenti veterinárneho zdravotníctva ukázali záujemcom o tento štvorročný študijný odbor patologické prejavy chorôb zvierat na tkanive vnútorných orgánov, ako aj analýzu krvi zvierat.

          Záujemcovia o agropodnikanie a záhradníctvo mali možnosť vidieť chemickú analýzu kyslosti mlieka a stanovenie prítomnosti somatických buniek v mastitídnom mlieku z chorého vemena kravy. Študenti týchto odborov tiež predvádzali svoje aranžérske schopnosti.

          Cestou po škole našich návštevníkov sprevádzali zvierací miláčikovia našich žiakov. V školských dielňach mali možnosť vidieť ako prebieha odborná prax našich nástrojárov a programátorov zváracích CNC strojov  a zariadení. Na školskom dvore bola už tradične vystavená agrotechnika našich zmluvných firiem pre odbornú prax učebného odboru agromechanizátor, opravár.

          Teší nás, že nás navštívili záujemcovia z blízkeho aj naozaj širokého okolia  Trenčianskeho, Trnavského kraja ako aj zástupcovia našich za zmluvnených firiem pre odbornú prax. 

          Celá škola žila DOD a všetkým patrí veľká vďaka.

          Mgr. Dagmar Lojková

  • Novinky

  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje